Дадохме си сметка, че те извършват дейности, които в действителност не

...
Дадохме си сметка, че те извършват дейности, които в действителност не
Коментари Харесай

НАТО изгони няколко руснаци от централата си заради шпионаж

„ Дадохме си сметка, че те правят действия, които в реалност не са дипломатическа работа, а разследваща “, сподели генералният секретар.

 

Междувременно през вчерашния ден след края на двудневното съвещание на външните министри от алианса в Брюксел Столтенберг съобщи, НАТО не е и няма да бъде част от спора в Украйна.

 

" Нямаме проекти да изпращаме войски в Украйна, няма молба за това. Оказването на помощ на Украйна не ни прави част от спора ", добави той.

 

Столтенберг съобщи, че съюзниците подкрепят предлагането отсега нататък военната помощ за Киев да бъде съгласувана от пакта и по този начин да се реализира предсказуемост. По неговите думи работата по този въпрос ще продължи в идващите седмици.

" Обстановката на бойното поле остава сериозна. Украйна има потребност от повече средства за противовъздушна защита, муниции и поддръжка. Виждаме, че Русия оказва напън по фронта и мобилизира повече войски, подготвена е да пожертва хора и техника за незначителни цели. Има две благоприятни условия - съдружниците да обезпечат повече помощ и Украйна да си върне повече от завзетите земи; другата опция е да не можем да създадем това и Русия да продължи напред, заплахата да се увеличи. Единственият метод да се реализира дълготраен и обективен мир е в силата на украинските въоръжени сили, единствено по този начин (руският президент Владимир) Путин може да бъде уверен, че няма да завоюва на бойното поле и би трябвало да договаря за задоволително решение, при което Украйна резервира своята самостоятелност. Вярвам мощно, че това е допустимо ", каза Столтенберг.

 

" Възразявам на всякакви опити на грузинските управляващи да върнат законопроекта за " непознатите сътрудници ", това опонира на напъните за подсилване на демократичните институции в страната и за доближаване с НАТО и Европейски Съюз ", уточни генералният секретар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР